Справа номер 13+13+13

теґи: Рене Зельвегер, Справа 39
Назва фільму: Справа 39 / Case 39
Режисер: Крістіан Алверт
Актори: Джоділль Ферланд, Рене Зельвегер
Студія: Misher Films, Paramount Pictures
Прем'єра: 3.09.2009

Справа 39    Не така страшна Рене Зельвегер, як її зображують, а от фільм вийшов-таки страшним. Зазвичай вона знімається у комедіях та драмах, але цього разу вирішила спробувати себе у містичному трилері, і перший блін зовсім не комом.

    Її героїня Емілі, працівник опікунської служби, по вуха завантажена справами неповнолітніх, в її черзі уже 38 таких справ, і по кожній потрібно поспілкуватись із батьками, дітьми, з'ясувати, чи все в їхніх сім'ях в порядку. Але роботи ніколи не буває забагато, тож з'являється нова справа, яка привертає до себе всю увагу, — згодом стане ясно, що це далеко не випадковість. Запідозривши батьків 10-річної Лілі у брутальному поводженні з дівчинкою, незважаючи на відсутність явних доказів і наперекір всім, Емілі доводить їхню вину, навіть не здогадуючись, що сама завела себе в пастку, із якої нема виходу. Після цього слідує майже півтори години невідривного перегляду по-справжньому моторошного кіна. Споглядаючи збоку, легко порадити панацею від всіх демонів — досить всього лиш не вірити своїм очам, проте, як і у «Ключі від всіх дверей», не так просто це зробити, коли, наприклад, у тебе із вуха вилітає рій ос.

    А от крові у фільмі мінімальна кількість, на відміну від безглуздих мочилово типу «Хелоуін Роба Зомбі», які таким чином компенсовують примітивність сюжету. Тож не зашкодить переглянути фільм перед сном }:->

Рейтинг на IMDB: 6.6/10